Френските пожарникари не изпускат от очи огромния пожар, който избухна в югозападната

...
Френските пожарникари не изпускат от очи огромния пожар, който избухна в югозападната
Коментари Харесай

ЕС помага на Франция да се справи с „чудовищни“ горски пожари

Френските пожарникари не изпускат от очи огромния пожар, който избухна в югозападната част на страната. През нощта в региона се очакват гръмотевични стихии и мощни пориви напразно, които могат да разпалят огъня в допълнение.

40-километровият пожарен фронт в департаментите Жиронд и Ланд към Бордо не е напреднал доста през нощта. Пожарникарите работят по периферията му, се споделя в изказване на полицията. Властите обаче предизвестиха, че е рано да се каже, че стихията, която се възпламени наново, е овладяна.

``Оставаме нащрек, тъй като въпреки че не можем да забележим големи пламъци, огънят продължава да гълтам растителност и почва``, сподели пред Агенция Франс Прес Арно Мендус, подполковник от пожарната и избавителната работа на Жиронд.

Синоптиците чакат гръмотевични стихии с пориви напразно до 60 километра в час да стартират в региона довечера.

Страни-членки на Европейски Съюз, измежду които Германия, Полша, Австрия и Румъния, изпратиха подкрепление от общо 361 пожарникари, които да се причислят към 1100 техни сътрудници от Франция. Очаква се 146 пожарникари от Полша да дойдат късно през днешния ден.

Това лято Франция е наранена от невиждана суша, която наложи ограничавания за потреблението на вода в цялата страна, както и от серия от горещи талази, които съгласно специалистите се дължат на изменението на климата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР